Husordensregler

REVIDERTE HUSORDENSREGLER (September 1981)

For

SAMEIET OTTO RUGES VEI 9 OG 11 I BÆRUM

Reglene er hjemlet i §3 i sameeiets vedtekter av den 10.06.1976

§ 1 Hver enkelt sameier plikter å sørge for ro og orden i den leilighet han har disposisjonsrett over - og sørge for at han og de han er ansvarlig for herunder fremleietakere- ikke på noen måte sjenerer andre beboere.

§ 2 Etter kl. 23.00 må det ikke uten avtale med nærmeste naboer, danses eller spilles musikk så høyt at det forstyrrer naboene. Støyende reparasjon, oppussingsarbeider og vedlikehold av leiligheten er begrenset til: Hverdager: fra 0800 til 1900. Lørdager fra 0900 til 1600. Søndager er det ikke tillatt med støyende arbeider. (Tidene er justert gjennom styrevedtak av den 24.2.2014)

§ 3 Ytterdører skal være lukket mellom kl. 21.30 og kl. 07.30 Kjellerdørene skal alltid være låst.

§ 4 Vaskeriet må bare benyttes til fastsatt tid i tur og orden med øvrige sameiere, og det skal etter bruk forlates i rengjort og ryddet stand. Til skylling i vaskemaskinen brukes kun kaldt vann.

§ 5 Banking og risting av tepper, madrasser, klær m.v. må bare foretas på dertil anviste steder. Verandaene må i minst mulig utstrekning nyttes til å henge opp tøy og llignende.

§ 6 Det må nøye påsees at ting som oppbevares i kjellerboder og fellesbodene ikke påfører gården eller de øvrige sameierne skade eller sjene ved fuktighet, lukt eller på annen måte. Kjellergangene skal ikke brukes som lager.

§ 7 Søppel, avfall, komposthauger og lignende må ikke henleges slik eller behandles på en sånn måte at det er sjenerende for naboene. Søppelnedkastene må ikke brukes.

§ 8 Sykler, sparker, kjelker, barnevogner og lignende må bare hensettes på dertil anvist plass. For sykler, sparker og kjelker vil det si i skukret melom no.9 og 11.

§ 9 På eiendommen kan det ikke holdes andre dyr enn hund og katt. Hunder skal holdes innestengt mellom kl. 22.00 og kl. 07.00 - med mindre de føres i bånd. Hvis hund eller katt vitterlig sjenerer omgivelsene, kan enhver nabo  kreve dyret fjernet fra eiendommen.

§ 10 Om vinteren må sameierne sørge for at leilihgeten ikke blir for sterkt nedkjølt og for at kjellervinduene er godt lukket, slik at vi unngår frostkader av vann og kloakkledninger og unødig store fyringsutgifter. Sameieren er økonomisk ansvarlig for enhver frostskade som skyldes ham ved uforsiktighet eller annen årsak.

§ 11 Parkering på eiendommen er ikke tillatt. Både av hensyn til snebrøyting - og inn- og utkjøring av garasjene - skal biler såvidt mulig parkeres i garasjene. Inn og utkjøring av bil eller annet motorkjøretøy på eiendommen skal foregå i liten fart og kun finne sted i den grad det er nødvendig.

§ 12 Sameiet har ikke egen vaktmester. Hver sameier må derfor selv påse at fellearealet er vellholdt tilenhver tid. Trappe og søppelromvask, samt vask av oppgangene og maling av trapper foretas etter avtale i hver oppgang. Dugnad igangsettes av styret som en felles innsats minst 1 gang i året.

§ 13 Det henstilles til den enkelte i enhver henseende å yte sitt til at forholdene i sameiet blir så godt og hyggelig som mulig.

§ 14 Endringer i disse regler kan bare gjøres av styret.