Vedtekter side 3 av 4

§ 5

DUGNAD

I de tilfeller hvor større arbeider må utføres på sameiets eiendom og styret finner at dette kan gjøres på dugnad, plikter hver sameier (eventuelt fremleietaker) å utføre sin del av fellesarbeidet.

§ 6

FELLESUTGIFTER

Fellesutgifter knyttet til leiendommen skal dekkes av sameierne i fellesskap, unntatt forsikrings- og fyringsutgifter som fordeles etter sameiebrøken. Fellesutgifter vedr. garasjene dekkes også som ovenfor. Samtlige sameiere betaler månedlig et beløp til ekstraordinært vedlikeholdsfond. Beløpet fastsettes av årsmøtet etter forslag fra styret.

På grunnlag av årsbudsjettet skal det betales et månedlig forskuddsbeløp a konto som fastsettes av styret. Betaling skal skje innen den 1. i hver måned.

Dersom det er nødvendig å forhøye driftsbudsjettet og derved sameiernes månedlige forskuddsbeløp i driftsåret, bestemmes dette av styret.

§ 7

ADMINISTRASJON

Sameiets styre skal bestå av: 1 Styreleder, 1 nestleder, 1 styremedlem og 1 varamedlem. Styreleder og nestleder bør fortrinnsvis velges for 2 år av gangen og ikke stå på valg samme år. Varamedlemmet har talerett, men stemmeret kun når han/hun direkte erstatter et fraværende medlem. Styret er beslutningsdyktig når 3 medlemmer er tilstede. Ingen bør velges til styremedlem i mer enn 5 år på rad. Styret bør så langt som mulig bestå av både kvinner og menn.

Sameiet tegnes av 2 styremedlemmer i fellesskap.

Sameiet ansetter forretningsfører.

Det skal for sameiet føres vanlig regnskap som skal være undergitt betryggende revisjon.

Sameiet kan meddele prokura.

 § 8

ÅRSMØTET

Hvert år skal det innen april måneds utgang med 3 ukers varsel innkalles til årsmøte. Styreleder sørger for innkallelsen som skal skje skriftelig.

På årsmøtet behandles:

a) Styrets årsberetning, b) Godkjennelse av regnskap for siste kalenderår, herunder revisjonsberetning,  c) Budsjett for neste år,  d) Ansettelse av forretningsfører og revisor, e) Vedtak i andre saker som er nevnt i innkallelsen, f) Valg av 1 styreleder, 1 nestleder, 1 styremedlem og 1 varamedlem.

Saker som ønskes behandlet på årsmøtet må være medelt til styret 14 dager før årsmøtet, med mindre sameierne samtykker i en annen frist.

Hver sameier har en stemme. En sameier kan være representert på sameiemøter med skriftelig fullmakt til en annen person.