Historikk

Byggeåret var ...

DNL Blokkene.

Området er kjent som "DNL Blokkene". Det norske luftsfartsselskap sto bak oppføringen for å kunne tilby nøkkelpersonell en plass å bo. DNL - senere den norske delen av SAS. påtok seg i 1949 et grantiansvar på 1/6 av kostnadene for oppføringen.  Dessuten stilte de med garnati for en eventuell overskridelse av byggekostnadene for å få prosjektet fullført. I alt omfattet dette 8 boligblokker med tilsammen 55 leiligheter. Byggearbeidene startet i september 1947 og den første blokka sto klar til innflytting våren 1949. Prosjektet ble avsluttet januar 1950.

I vedtektene fra 1950 het det at alle leieboere skulle være funksjonærer eller arbeiderre i DNL ved innflytting. Dersom de sluttet i DNL innen 5 år, var de pliktige til å stille leiligheten til disposisjon for flyselksapet.  Oppføringen av blokken bli imidlertid dyrere enn antakk for DNL. For å berge selskapet ut av uføret ble den siste blokka utskilt fra resten av DNL-sameiet. Leilighetene her gnr. 34 bnr 10, ble lagt ut for salg på det åpne markedet for å dekke noe av kostnadene. Den første butikken på Eiksmarka lå i Eiksveien, nær DNL boligene. Dette var en liten melkebutikk som det ikke finnes rester igjen av. Dagens Nærimgsbygg på Eiksmarka ble bygget i flere trinn hvor den første sto ferdig i 1952.

Våre to blokker av dette prosjektet har GBR-34/ 5  og med adresse Otto Ruges vei 9 A og B og 11. Det  er et sameie med totalt 15 leilgheter i litt forskjellig størrelser.